dijous, 13 de novembre de 2008

JORNADA DIVULGATIVA "ARXIUS I ESCOLA"
(Arxiu Històric de Tarragona)
24 d'octubre de 2008
El director de l'Arxiu Històric de Tarragona ens ho va demanar. Volia que expliquèssim a tots els participants a les conferències allò que havien fet els nostres alumnes del Taller de Recerca amb les fotografies antigues de Tarragona que ens havien deixat. I així hovam fer.
Ens va tocar al Miquel i a mi, i els vam dir que érem una colla d'alumnes i professors que volíem conèixer i aprendre altres coses més enllà de les parets de l'IES, que encara que fos més feina venia de gust fer-la i sobretot que quan convius et coneixes millor i treballes més a gust.
També vam dir que es tactava fer descobrir als nostres alumnes el factor temps aplicat a la seva ciutat. Fer avinent que Tarragona es troba en tot moment en un procès continu de canvi i de permanència i amb les imatges de la ciutat de fa quaranta, cinquanta, cent anys... aquests canvis es fan evidents, solament cal assenyalar-los.
Algú ens va preguntar com era això de barrejar alumnes de nivells diferents amb professors que tot sovint no es coneixen entre ells, com ens ho feiem. Era fàcil, vam contestar, es nota de seguida, si anant pel passadís de l'Institut veus un intercanvi de somriures d'orella a orella entre algun alumne i algun professor, és probable que tots dos formin part o hagin format part del Taller de Recerca.
Joan Aluja i Miró.