diumenge, 13 de maig de 2012

Olot. Diari d'una sortida


Del 8 a l’11 de novembre de 2011 els alumnes del Taller de Recerca vam anar al camp d’aprenentatge de la Garrotxa.

El dia 8 de novembre vam sortir de Torreforta a dos quarts de vuit del matí camí d’Olot i unes hores després vam arribar a Besalú. Al poble ens van donar un dossier,  que vam haver de fer durant aquell matí amb una guia.

Vam tenir una estona lliure mentre esperàvem la noia a la plaça de la llibertat i, quan va arribar, ens va portar a fer un tomb pel poble.
Vam anar a l’església de Sant Pere, a l’hospital de Sant Julià, al call jueu, al micvé i al pont vell.

Quan vam acabar la ruta, vam tornar a l’autobús per anar cap a l’alberg d’Olot on havíem de passar els quatre dies que durava la sortida. Vam arribar-hi a l’hora de dinar. Quan vam acabar de menjar, els professors ens van dir que havíem de treure les maletes de l’autobús i portar-les a les nostres habitacions. I així ho vam fer. Després ens vam trobar a la sala de reunions de l’alberg. Una de les tres professores que havien d’estar amb nosaltres durant l’estada ens va explicar que aquella tarda aniríem a veure el Museu dels Volcans i que després faríem un volt pel poble. 

Un cop fetes les activitats vam anar a l’alberg a sopar i a descansar per al proper dia. La nit va ser una mica moguda al principi, però després vam descansar tots.

L’endemà ens  vam llevar a dos quarts de set i vam anar a esmorzar. Ens havíem de preparar per a un dia ple d'activitats.
Vestits i llestos vam començar a caminar. Vam pujar al volcà Bisaroques i des d’allí vam veure el volcà de la Garrinada, el Montsacopa i el Montolivet. Vam fer diverses activitats sobre el volcà, la distribució geogràfica de la ciutat d'Olot i una petita caminada per la muntanya.

Finalitzades aquestes activitats vam anar a l'alberg a dinar. Després de menjar vam descansar una mica i ens vam preparar per a la següent activitat. Havíem d’anar a un poble molt peculiar: Castellfollit de la Roca.

El poble està envoltat per dos rius que van fer erosionar les roques fins al punt que avui semblen dos penya-segats. Vam fer les activitats corresponents a aquest lloc i després vam anar a l’autobús per tornar a Olot, on teníem una petita sorpresa reservada:  vam anar  a un col·legi on vam poder fer ús de les instal·lacions esportives. Uns vam fer un partidet de futbol, uns altres van jugar a bàsquet i la resta simplement van descansar.


De tornada a l'alberg vam fer el sopar i tot seguit alguns seguidors del Barça van veure el partit FC Barcelona - Hospitalet. Quan es van fer les dotze de la nit vam anar tots a dormir, cansats d'un dia ple d'activitats.

El tercer dia, ens vam aixecar a un quart de nou. Vam esmorzar i al cap d'una bona estona, l'autobús va venir a buscar-nos.
Vam visitar el poble de Sant Joan de les Fonts i des  d’allí vam anar caminant fins al primer volcà (el Croscat), on ens van ensenyar els diferents tipus de pedres volcàniques.


Quan vam acabar de visitar aquell volcà, vam pujar una llarga i dura muntanya fins al segon volcà, el de Santa Margarida, al mig del qual hi havia una ermita deshabitada.A les dues del mig dia vam anar a dinar en un restaurant del poble. De primer, vam menjar uns ous a la caputxina farcits de carn i arrebossats i, de segon, patates fregides i carn. Quan vam acabar de dinar, vam anar a donar un tomb pel poble.
Més tard vam anar caminant fins a la Fageda d'en Jordà i vam gaudir del magnífic silenci del lloc.Vam agafar l'autobús i vam anar a l'alberg a berenar.
Quan vam acabar de berenar, vam anar a passar una estona al camp de futbol, on vam jugar una mica, i després novament a l'alberg a sopar.
Després de sopar els professors ens van deixar una mica de temps per jugar abans d’anar a dormir.

L’últim dia de l’estada a Olot (11 de novembre) ens vam llevar a dos quarts de vuit del matí i el primer que vam veure i sentir va ser la professora encenent el llum i apressant-nos per no fer tard al menjador.
Després de vestir-nos i rentar-nos la cara per despertar-nos una mica, ja que es podria dir que cap nit vam dormir massa, més aviat tot el contrari, vam anar al menjador a esmorzar.
Després d’això vam fer les maletes i vam rondar per tot l’alberg Torre Malagrida parlant amb els amics.
Tot seguit vam anar al Parc de Pedra Tosca, que era una extensió considerable de camp on vam fer una gimcana a partir d’unes pistes i amb uns GPS especials.

A continuació vam agafar l’autobús per tornar a Torreforta.

Ens va agradar moltíssim l’estada a Olot perquè va ser una gran oportunitat de viure experiències que no podem tenir tots els dies.

Idoia Barrios – 3r D
Iván Ferré – 4t A
David Rodríguez – 4t A
Gabriel Rodríguez – 3r B
Lorena Soria – 3r B