dilluns, 11 de juny del 2012

Què fem a l'institut?


Des de començaments de febrer tots els alumnes que vam passar aquells quatre meravellosos dies fora dels nostres barris ens hem trobat els dimecres a la tarda per fer uns treballs complementaris.
Ens hem dividit en quatre grups. Un grup s’ha dedicat a fer unes maquetes d’alguns dels volcans que vam veure a Olot. Són dues maquetes: una de general dels volcans de la Garrotxa i una del Croscat. Un altre grup ha fet un poble medieval en miniatura, un tercer grup ha organitzat l’arxiu fotogràfic dels deu anys d’història del Taller de Recerca i el quart grup ens hem dedicat a escriure tot allò que hem anat fent a l’institut.


El grup que ha fet el poble medieval s’han trobat a l’aula de Visual i Plàstica, amb les professores Mireia Clua i Roser Farran, i han construït i pintat cases de paper que després han enganxat sobre una superfície de porexpan.
Per simular els carrers i els camps de conreu han utilitzat, també, pedres i llana. Al poble medieval que han construït s’hi pot veure una església envoltada de petites cases de paper i, en una cantonada, el castell de Peralada. També hi han representat força vegetació i un riu.






El grup que ha fet les maquetes dels volcans han treballat, també, amb porexpan. El procés de realització ha estat llarg i entretingut i s’hi han invertit moltes hores de feina que han tutoritzat els professors Liliana Godoy i Jaume Solé.
Per fer la maqueta dels volcans, primer s’ha buscat a internet un mapa topogràfic dels volcans i s’ha imprès. Després s’han marcat les principals corbes de nivell, s’han retallat i s’han calcat sobre les planxes de porexpan. 

Més tard s’ha retallat el porexpan i s’ha anat enganxant una peça sobre l’altra fins a obtenir l’estructura dels volcans.





Finalment s’han anivellat els volcans amb cel·lulosa i cola i, per acabar, s’han pintat les maquetes amb diferents tonalitats i se’ls ha donat textura amb sorra de platja perquè semblin més reals.


















































Ara que s’han acabat els dos projectes, es farà una exposició per mostrar al centre la feina que hem fet i per explicar què signifiquen les maquetes.