dijous, 13 de novembre del 2014

Dijous 13 de novembre del 2014: Taller de tinta

Ens hem aixecat, Jairo i Abraham,  a les 5:45 i a les 6:30 hem anat cap al monestir de Poblet per veure als monjos resant-cantant i també han tocat l’orgue. Abans de començar les laudes hem parlat amb un dels monjos que ens a saludat i ens a semblat molt simpàtic.  D’anada era fosc mentre que de tornada ja havia sortit el sol.
Ens hem aixecat i feia un sol radiant, hem esmorzat i a continuació hem fet un taller de tinta al mateix alberg. Els materials que hem utilitzat per fer la tinta han estat: sulfat de ferro, Goma Aràbiga, àcid tànnic i timol. La mateixa recepta que utilitzaven els monjos a l’Edat Mitjana.
Després ens hem endinsat en el bosc per buscar els ingredients que hem utilitzat anteriorment per fabricar la tinta. A mig camí ens hem trobat una gran roca rovellada i humida, la qual hem tastat i per acabar hem anat fins a la pedrera on per no llegir les instruccions hem començat a pujar una pujada molt empinada plena de pedretes on gairebé tots hem relliscat i hem pegat una culada al terra. A l’arribar a la pedrera hem agafat algunes pedres de mostra per fer un experiment aquesta tarda, i ara a dinar!

Després de dinar hem tornat al taller de tinta, on utilitzant la escriptura llatina hem escrit sobre el pergamí amb uns plomins.
A continuació hem assistit a una explicació de les diverses famílies d´instruments típics de la península. Posteriorment han fet un concert amb música tradicional de Catalunya. El que més ens ha sorprès ha estat que ens hagi agradat tant, tot i ser música de fa molts anys.

Entre els instruments que han sortit com per exemple diferents tipus de flautes, acordions, violins, pandereta,... els que més ens han agradat han estat la serra i el sac de gemecs.