dimecres, 12 de novembre del 2014

Dimecres 12 de novembre de 2014: Monestir de Poblet


Després de passar una bona nit, ens hem dirigit a peu al Monestir de Poblet. A meitat del camí hem vist el barranc de Sant Bernat. A continuació ens hem trobat amb la font del Bisbe Card. Finalment hem arribat al Monestir de Poblet situat al municipi de Vimbodí, a la comarca de Conca de Barberà.

Aquest Monestir es va construir l’any 1151 en les terres de Ramon Berengué IV.  És d’estil gòtic i romànic molt semblant al de Santes Creus. Tot i això, presenta diferències com, per exemple, les dimensions (és més gran) i, a més, està habitat. L’església està situada al sud, al contrari dels altres monestirs. En aquest monestir hi ha enterrats vuit reis de la dinastia catalanoaragonesa, entre els quals destaca  Jaume I el Conqueridor.

Una de les activitats que més ens ha agradat ha estat trobar i analitzar els escuts dels diferents abats i les marques dels picapedrers.

Després de dinar hem anat a l’aula de treball, hem estat tractant la vida al monestir i l’arquitectura. Ens han donat uns dossiers del monestir de Poblet, de la vida al monestir i dels tipus de monestirs. La monitora ens ha fet disfressar de l’època medieval . Un cop acabades les activitats a classe hem agafat l’armilla reflectant i la llanterna.

A continuació hem fet una caminada de 2 quilòmetres fins a l’Espluga de Francolí on hem tingut una hora  lliure pel poble. En tornar era de nit i hem hagut d’encendre les llanternes per no caure. Finalment hem arribat a l’alberg on hem sopat.