dissabte, 22 de juny del 2013

Projecte de codis QR

Després d’haver començat tota la feina sobre el riu Francolí i de l'estada al camp d’aprenentatge, els professors i professores del Taller de Recerca ens van donar una nova notícia: treballaríem en un projecte per elaborar els codis QR (Codis Bidi) d’alguns edificis de la Part Alta de Tarragona.

El projecte consisteix a elaborar tota la informació relacionada amb la història dels edificis i les seves característiques físiques i arquitectòniques. La informació es desa en un lloc web al qual remet el codi QR.

El codi QR (Quick Response Code, codi de resposta ràpida) és un sistema per emmagatzemar informació en una matriu de punts o un codi de barres bidimensional. Per accedir a la informació continguda o encriptada en un codi QR és necessari un dispositiu digital de captura d'imatges (com la càmera de fotos d'un mòbil, una webcam...) i un software específic, un lector de codis QR. El codi QR té l'avantatge de poder emmagatzemar molta informació, ser petit i ràpid d'escanejar.

El projecte encara no està acabat. De fet, només hem elaborat una petita part de la informació necessària per completar-lo. I formarà part, en gran mesura, de les activitats del Taller de Recerca per al curs 2013-2014. Quan estigui acabat serà, sens dubte, una eina que facilitarà de forma ràpida i fàcil l’accés a la història de la nostra ciutat a qualsevol persona que hi estigui interessada, tant si és turista com si no.

Elena Sánchez Rodríguez