dissabte, 22 de juny del 2013

Sortida al riu Francolí

El dia 24 d’abril els professors i els alumnes del Taller de Recerca, acompanyats per un pare i una mare, vam anar d’excursió al riu Francolí amb la finalitat de fer-ne un estudi.

Portàvem botes d’aigua i alguns materials com cordes, carmanyoles o salabres. Després de caminar una bona estona des de l’institut vam arribar a la zona d’estudi i ens vam dividir en grups, a cada grup hi havia un professor i cinc o sis alumnes. Els pares també en formaven part.

Després, el professor Jaume Solé ens va explicar tot el que havíem de fer segons el dossier que ens havien donat abans de sortir del centre.

Quan vam estar dividits, els alumnes que portaven botes d’aigua van començar a fer l’estudi del cabal de riu. Es van posar les botes, van entrar a l’aigua i amb un metre, una corda, taps de suro i un cronòmetre van calcular la profunditat del riu, la velocitat que portava l’aigua i el seu cabal. Totes les dades les anàvem apuntant al dossier i dies més tard, a l’institut les vam traslladar la informació al programa matemàtic Geogrebra.

La resta de grups, mentrestant, feien, amb l’ajuda del dossier, l’estudi dels voltants del riu: vegetació, fauna, territori...

Una altra de les activitats que formava part del treball era observar i estudiar la qualitat de l’aigua i recollir mostres d’invertebrats aquàtics amb el salabre. Les mostres és les vam guardar a les carmanyoles i l’endemà les vam observar al microscopi per determinar de quin tipus eren els invertebrats que vam trobar.



Va ser una experiència divertida i entretinguda. I vam aprendre moltíssim.

Carla de la Plaza




Si vols veure més fotos clica l'enllaç: